initial

 

NL/ENG

Translate.

Home.

 

Biografie

Ik ben geboren in 1967 in Nederland en opgegroeid in Houwerzijl; een klein dorp in de gemeente De Marne in het noordwesten van de  provincie Groningen. 

Ik heb altijd getekend. In de jaren zeventig tekende ik vooral dieren en af en toe een portret. Ik zal een jaar of twaalf zijn geweest toen ik mijn eerste tubes olieverf en penselen kreeg; niet lang daarna won ik een wedstrijd met een geschilderde kop van een paard.

Begin jaren negentig sloot ik mij aan bij een kunstenaarsgezelschap.
Iedere maandagavond kwamen we bij elkaar om portret te tekenen. Techniek en kleurgebruik heb ik mijzelf eigengemaakt.
Ik zie mijzelf als een autodidact kunstenaar.

Veel materialen heb ik door de jaren heen uitgeprobeerd. 
Uiteindelijk vind ik het schilderen met acrylverf het fijnst. Je kunt snel werken en de kwaliteit van de huidige verven is buitengewoon goed.
Tekenen doe ik het liefst met grafietpotloden of met een fineliner.
Naast zwaar (400 grams) papier van lompen  en speciaal acrylpapier, gebruik ik masoniet  of linnen als drager voor mijn werk.
De masonieten panelen prepareer ik met een paar laagjes gesso.

Iedere kunstenaar laat zich inspireren door anderen. Kijken naar kunst is één van mijn favoriete bezigheden.  Mijn voorkeur gaat uit naar werk van o.a. Rembrandt, Frans Hals, Hans Memling, Michiel Sittow, Käthe Kollwitz, Lucian Freud en Andrew Wyeth.
Moderne, hedendaagse kunstenaars waarvan het werk mij bijzonder aanspreekt zijn o.a. Matthijs Röling, Piet Sebens,  Pieter Pander, Tai Schierenberg, Jeffrey T. Larson, Daniel Sprick, Reinder Homan,  Erwin Olaf en Loretta Lux.

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze website en dat het inspireert om zelf aan de slag te gaan of om een museum of galerie te bezoeken.
Kunst  maakt het leven een stuk aangenamer. 

Af en toe bied ik werk te koop aan via deze site of schilder ik in opdracht.
Ben je geïnteresseerd neem dan contact met mij op.

Zuidlaren, januari 2019

Eisso Tjalling Huizinga